tiistai 12. huhtikuuta 2016

Bosa Sannin silmin

Ciao! Nyt ollaan oltu melkein kaksi viikkoa Bosassa. Vaikka täällä tehdään monet asiat todella eri tavoin kuin Suomessa ja tottumista on välillä ollut, niin oon kyllä jotenkin ihan rakastunut tähän paikkaan. Bosa on todella pieni, mutta niin idyllinen paikka. Täällä ollessa tulee tosiaan välillä sellainen olo, että olis jossain italialaisessa elokuvassa, kun kuljetaan kapeita mukulakivikatuja pitkin.

Olemme saaneet tutustua Bosaan rauhassa ja työpaikkamme Corte Fioritan henkilökunta on ottanut meidät hyvin vastaan! Tuntuu todella hyvältä olla täällä ja oppia kokoajan lisää työstämme, italian kulttuurista ja Bosasta. Uskon, että tästä vaihdosta tulee todella opettava ja ikimuistoinen kokemus. Jo nyt tuntuu, että kahdessa viikossa on tullut opittua paljon.

Töissä ollaan tämä viikko tehty markkinointiblogia hotellille ja katsoneet check- in tilanteita, joita on hoidettu joko italiaksi, englanniksi tai saksaksi. Meille on myös kerrottu edelleen paljon tietoa Bosasta ja hotelli Corte Fioritasta. Huomenna alamme tehdä yksitellen vuoroja hotellin respassa. Jännää :) Saimme kokeilla yhtenä päivänä myös cappuccinon tekemistä. Sitä täällä juodaan päivittäin, niin me kuin paikallisetkin.

Täällä on mahtavat puitteet patikointiin ja ollaankin käyty jo monessa paikassa, kuten Bosa Marinassa (useaan otteeseen), San Pietro -kirkolla, Malaspina -linnassa ja muuten vain pyörineet ympäri kaupunkia. Haluaisin vielä ehdottomasti mennä itsekseni patikoimaan/juoksemaan Bosan upeiden laaksojen kukkuloille. Maisemat ovat varmasti mielettömät.

San Pietro -kirkko


Rappuset Malaspina- linnalle. 


Ollaan käyty jo myös aika monessa ravintolassa syömässä. Päätämme aina yhdessä, että tehdäänkö itse ruokaa vai mennäänkö ulos. Yhtenä iltana olimme hieman hienommassa ravintolassa, missä on listalla paljon erilaisia kalaruokia. Ajattelin etten tilaa mitään kovin radikaalia ja uutta vielä, mutta vahingossa tilattiin sitten Iidan kanssa annokset, joissa oli mustekalaa, rapua ja kokonainen paistettu kala :D mustekala ja se kala olivat itseasiassa tosi hyviä, joten voisin ottaa sen annoksen vielä uudestaan :)



Hauskaa on se, että täällä ei ole tähän aikaan vuodesta vielä paljoakaan turisteja ja paikalliset kyllä huomaavat, että me ollaan ulkomaalaisia. Meille on naurettu jo monessa kohtaa ja tuntuu, että kaikki kääntyvät katsomaan :D ei kukaan silti mitenkään ilkeästi ole naureskellut vaan todella mukavia meille on oltu :)

Vaikeinta minulle on ollut asia, jonka osasin ennakoida jo etukäteen: eli keski-eurooppalainen aikatauluttomuus. Asioilla ei ole kiire ja ne tapahtuvat ajallaan, jos tapahtuvat. Täällä ne ovat kyllä aina tapahtuneet :) Kotona Suomessa taas elän todella, aivan liiankin aikataulutetusti. Joten, vaikka se on tuntunut hieman hankalalta, olen todella tyytyväinen että näin opin itsekin hieman rauhallisempaan tahtiin kaikissa asioissa :) Ei ainakaan tule turhaa stressiä!

Loppuun vielä asioita, joista erityisesti pidän täällä:

Hymyilevät ihmiset
Järjettömän kaunis luonto hiekkarantoineen
Värikkäät asuintalot
Herkullinen gelatto & cappuccino






Yksi Bosan upeista rannoista :)

Tanti saluti,
Sanni :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti