sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Sardinia Niinan silmin

Ciao a tutti!

Nyt ollaan oltu täällä Bosassa jo melkein kaksi viikkoa. Aika menee todella nopeasti! Olemme näiden viikkojen aikana ehtineet tutustua paljon tähän kaupunkiin. Totuttelua on ollut, sillä täällä on todella erilaista kuin Suomessa. Esimerkiksi täällä melkein kaikki moikkaavat toisiaan toisin kuin Suomessa (joka on mielestäni mukavaa!). Ilmassa ja taloissa oleva jatkuva kosteus vaatii tottumista myös. Mukulakivikatuja on aivan joka paikassa! :D Lampaita on paljon (kuulemma enemmän kuin ihmisiä täällä Sardiniassa), ja myös aaseja, katukissoja ja -koiria on tullut nähtyä.  Hintataso on myös paljon korkeampi kuin odotin. Sää on ollut monena päivänä erittäin kiva ja aurinkoinen, jopa 27 astetta! Muina päivinä on ollut noin 20 astetta ja pilvistä. Mutta jo toisena päivänä paloin auringossa, ja apteekissa työskennellyt mies naureskeli palanutta vaaleata ihoani :-D Ihmiset ovat täällä tosi ystävällisiä! Englantia ei juuri puhuta, ja vaikka yrittäisin puhua englantia, aina vastataan italiaksi. No, onneksi mitään mahdotonta tilannetta ei ole tullut eteen. Italiaa on tämän takia tullut opittua jo yllättävän paljon, graziet ja molto benet tulee jo kuin apteekin hyllyltä :D Opiskelin lukiossa espanjaa 3 vuotta, joka on toki auttanut italian oppimisessa.

Bosa


Bosassa olemme käyneet jo Bosa Marinassa (monta kertaa), katsomassa Malaspinan linnaa, San Pietron kirkkoa, Turasin rantaa, museo Deriussa ja tiistaina markkinoilla. Bosa Marina on ehdottomasti lempipaikkani täällä, koska siellä on upea hiekkaranta, mahtavat näkymät kauas Välimerelle sekä rento tunnelma. Asunnoltamme ei ole edes kovin pitkä matka sinne, noin 2 kilometriä. Se taittuu nopeasti hotellista lainaksi saamillamme maastopyörillä. Välillä olemme myös kävelleet sinne. Bosa Marinasta löytyy muutamia pikkuisia kahviloita ja ravintoloita. Ensi viikonloppuna olemme ajatelleet ehkä mennä pääkaupunkiin Cagliariin. Sinne pitää mennä Macomerin kautta bussilla ja loppumatka junalla.

 
Upeita maisemia löytyy joka puolelta!                                   San Pietron kirkko

Kävimme 6.4 keskiviikkona syömässä paikallisessa ravintolassa Sa Nassa, jossa maistoimme mereneläviä, kuten mustekalaa ja rapuja. Itse tilasin ”sardinian fresh pasta with sardinian sauce”, joka oli hyvää vaikken tosin oikein tiennyt mitä söin kun siinä oli jotakin ihmeellisen makuista lihaa joukossa :-D talo tarjosi meille myös maistiaiset aitoa bosalaista viiniä. Monena päivänä olemme myös käyneet jäätelöllä paikassa IceDream Bosa, italialaista jätskiä ei päihitä mikään!

 Sardinialaista pastaa Sa Nassa-ravintolassa              Bosa Marina ja kristallinkirkas vesi

Meillä on mukava asunto, joka sijaitsee hotellin rakennuksessa, jota ei enää käytetä asiakkaita varten. Hotellilta on matkaa sinne noin 500 m, ensin pitää kiivetä mukulakivikujia pitkin ylös ja sitten vielä mielettömän jyrkkiä rappusia neljänteen kerrokseen. Kunto pysyy ainakin yllä! J Asunnossa on 1 makuuhuone sekä olohuone, jossa on vuodesohva. Lisäksi löytyy parveke, kylpyhuone ja keittiö jossa on liesi ja jääkaappi. Uunissa valmistettavat ruuat taitavat jäädä tällä reissulla tekemättä :-D Parvekkeelta on ihana näkymä Bosaan ja sitä ympäröiville kukkuloille (jonne ajattelimme mennä patikoimaan jokin päivä), sitä on mukava ihailla heti herättyä sekä aivan ennen nukkumaanmenoa. Näin avaruusintoilijana olen myös huomannut, että parvekkeelta ja yleensäkin Bosasta näkyy paljon selkeämpi tähtitaivas kuin Turussa. Jee, pääsen bongailemaan tähtikuvioita! Lähellä huoneistoamme sijaitsee Bosan katedraali, jonka kellot soivat joka aamu klo 7. Siihen herään melkein joka aamu, mutta onneksi unen päästä saa kiinni sen jälkeenkin.

Bosa on täynnä kapeita ja värikkäitä kujia

Tähän mennessä meillä on ollut kaksi vapaapäivää. Työajat ovat todella vaihtelevat ja niitä ei yleensä tiedetä etukäteen. Olemme tutustuneet työajalla Bosan kaupunkiin ja historiaan, jotta osaamme kertoa niistä asiakkaille. Tutustuimme myös huoneen laskutukseen ja varauksen kirjaamiseen koneelle. Olemme myös tutustuneet italialaisen cappuccinon tekemiseen. Pyynnöstä aloitimme myös kirjoittamaan Bosasta "markkinointiblogia" englanniksi ja suomeksi, jotta Bosan tunnettavuus saisi hieman nostetta.  Pari päivää oltuamme täällä kävimme kiertämässä melkein jokaisen hotellihuoneen, joita on yhteensä 26. Huoneet olivat hienoja ja uniikkeja. Ne on sisustettu sardinialaisella tyylillä. 

Corte Fiorita-hotellin vastaanotto

Saluti da Bosa,

Niina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti