sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Asioiden hoitaminen Bosassa

Buongiorno! Enää alle viikko Sardiniassa.. :( Toisaalta mukava mennä Suomeen ja nähdä läheisiä, mutta samalla tuntuu oudolta, kun on tottunut nyt olemaan täällä. Tässä kahden kuukauden aikana on tullut tietysti hoidettua monenlaisia asioita ja haluankin vähän kertoa miten asioiden hoitaminen sujuu täällä!

Lääkärikäynti: Minun piti päästä lääkäriin viikon kestäneen kurkku- ja korvakivun takia ja näin se hoitui. Kyselin erittäin avuliaalta työnkaveriltamme, että miten täällä pääsee lääkäriin. Hän heti minut samana päivänä (sunnuntaina) päivystykseen ja tuli mukaani lääkäriin tulkiksi. Lääkäri katsoi korvat ja kurkun ja määräsi minulle antibiootin. En ihan tiedä mikä minulla oli, mutta korvatulehdus luultavasti, sillä hän sanoi korvan näyttävän pahalta. Työkaverini kertoi lääkärille mistä olen ja mitä teen Bosassa. Jostain syystä lääkäri oli niin mukava, etten joutunut maksamaan mitään :) Sitten menimme apteekkiin hakemaan antibiootin ja eurooppalaisella sairaanhoitokortilla sain sen ILMAISEKSI! Joten oli kyllä todella edullinen lääkärireissu. Siispä, täällä on helppo päästä lääkäriin ja eurooppalainen sairaanhoitokortti on todella kannattaa hankkia ennen kuin lähtee ulkomaille!

Bussilippujen osto: Täällä bussilippuja ei saa ostettua bussista, vaan ne täytyy hankkia etukäteen. Lippuja saa aamuisin bussiasemalta ja muina aikoina eräästä baarista. Pakko sanoa, että paikka on erittäin hyvin piilotettu. Emme olisi ikinä löytäneet sinne, saatikka tajunneet, että sieltä saa bussilippuja ellei meille olisi näytetty paikkaa. Kuitenkin kun paikan tietää, sieltä on helppo ostaa lippuja. Lippuja ostaessa tarvitsee kyllä italiankieltä, jos haluaa saada oikeat liput. Itse olemme asioineet italian ja englannin sekoituksella! Toimii :)

Puhelinliittymät ja puheaika: Puhelinliittymät saimme hankittua kätevästi lentokentältä. Maksoimme 70 euroa ja sen piti riittää kahdeksi kuukaudeksi. Noin kuukauden kuluttua kuitenkin Iidan liittymä lakkasi toimimasta. Aloimme selvittää asiaa ja selvisi, että puheajan lisäksi tarvitsee ladata credito residuoa eli jotakin luottoa, mikä oli siis loppunut. Ei olla vieläkään ihan varmoja miten tuo toimii, mutta saimme hankittua sitä loppujen lopuksi lisää. Hassua oli, että Niinalla tämä luotto ei loppunut ollenkaan. Vain minulla ja Iidalla. Ostimme sitä lisää 30 eurolla ja nyt minulta ei ole mennyt sitä yhtään, joten luulen, että olisi voinut ostaa vähemmänkin.. Kävi siis niin, että minun ja Iidan liittymien hinnaksi tuli 100 euroa ja Niinan 70 euroa. Onneksi työkaverimme auttoi meitä myös tässä liittymäasiassa, sillä puhelinkaupoissa ei puhuttu ollenkaan englantia. Kun vihdoin tiesimme mitä meidän pitää tehdä, piti vielä etsiä paikka, josta luottoa saa ostettua lisää. Menimme puhelinkauppaan, josta meidät ohjattiin toiseen puhelinkauppaan. Toisesta puhelinkaupasta meidät ohjattiin baariin, josta onneksi luottoa sai vihdoin ostettua!

Kampaamokäynti: Kyselin yhtenä aamuna työkaveriltamme Bosan kampaamoista ja kerroin, että olen ajatellut mennä kampaajalle. No, 15 minuutin kuluttua työkaverimme oli soittanut kampaajalle ja kysynyt milloin voin mennä. Menin heti samana päivänä nonstop-tyylisesti jonottamaan kampaajalle. Iida tuli mukaani henkiseksi tueksi :D Jännitti vähän, että miten kaikki onnistuu ja etsin valmiiksi italiaksi mitä haluaisin hiuksilleni tehtävän. Olin jonossa toinen ja pääsin melkein heti kampaamotuoliin. Oli hauskaa, että kampaajia oli neljä ja homma toimi siten, että kaikki menivät kuin liukuhihnalta leikkaukseen tai värjäykseen ja sillä aikaa, kun toiset odottivat väri päässä, niin toiset pääsivät kampaamotuoliin. Kaikki juttelivat ja naureskelivat keskenään. Suurta hilpeyden aihetta toi tietysti myös meidän suomalaisuutemme ja heikko italiankielemme :D Selvittämäni sanat eivät ihan riittäneet, kun lisäkysymyksiä tulvi. Käytin googlekääntäjää apuna ja yksi asiakas, joka osasi hieman englantia auttoi tulkkaamaan. Pienistä ongelmista huolimatta, hiuksista tuli hyvät ja kampaamokokemus oli hyvä! Tilanne oli minulle ja Iidalle todella huvittava, sillä joku heitti jatkuvasti läppää ja puhui tai nauroi minulle. Välillä tajusin jotenkin, välillä en ollenkaan. Sitten vain nauroin mukana.  Kuitenkin ihanaa, että ihmiset silti yrittivät ja kyllä me jotakin saatiin juteltua.

Hiuksista tuli todella hyvät ja kampaajat olivat todella nopeita! Molto bene! Huikeaa oli myös se, että leikkaus ja värjäys maksoi vain 30 euroa. Miten voi olla niin halpa! Oli siis kaikenkaikkiaan todella hyvä kokemus mennä italialaiseen kampaamoon! Ainakin saimme hyvän kokemuksen ja iloisen mielen!

Työkaverimme ovat auttaneet meitä monissa asioissa ja olemme saaneet vastauksen kaikkiin kysymyksiimme. Kaikkien asioiden hoitaminen on siis onnistunut ihan hyvin, mutta täällä on oltava todella rohkea ja käytettävä kaikki italiankieliset sanat, jotka osaa! Elekieli auttaa myös huomattavasti :)





Saluti,
Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti