keskiviikko 25. toukokuuta 2016

La Grande Festa del Vino Bosa

Viime viikonloppuna  eli 21.-22.5. vietetettiin Bosassa viinifestivaaleja. Tapahtumassa on vahvasti pääosassa Italialaiset viinit, mutta myös käsitöillä, kansainvälisillä viineillä, taiteella ja Sardinialaisella perinneruoalla on paikkansa festivaaleilla. Viinifestivaalit pidetään Castello Malaspina -nimisen linnan ympärillä vanhassakaupungissa ja alueelle on vapaa pääsy.

Viinin ystävien kuitenkin kannattaa ostaa pieni käsityönä tehty kassi, joka sisältää alueen kartan, rannekkeen ja pienen viinilasin. Kassi maksaa 15 euroa kappaleelta ja ideana on, että kassin omistajat saavat veloituksetta viinimaistiaisen jokaisesta alueen 30 viinikojusta. Karttaan merkitään aina rasti kyseisen viinintuottaja-logon kohdalle, josta viiniä on maisteltu.

Minä ja Sanni haluttiin tietenkin kuulua joukkoon, ja ostettiin pienet kassit, joiden kanssa lähdettiin kiertelemään aluetta. Luultiin ensin, ettei saataisi paljoa "irti" kojuista, sillä kaikki myyjät olivat italialaisia. Homma kääntyi kuitenkin niin, että kaikki olivat todella ystävällisiä ja kiinnostuneita siitä, mistä tulemme ja mitä teemme Bosassa, joten juttu kulki hyvin ja saimme paljon tietoa viineistä. Saimme myös paljon ilmaisia ruoka maistiaisia, kuten esimerkiksi juustolla täytettyä Focacciaa ja paikallista kalaa tomaattikastikkeessa.




Tanti Saluti,
Iida


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti