sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kotiinpaluu

Ciao! Nyt ollaan taas kotona. Tuntuu jotenkin todella hassulta! Huomenna menemme kouluun tekemään matkaraportteja ja tiistaina on kevätjuhla. Sen jälkeen alkaakin jo kesäloma.

Paluumatkamme oli pitkä ja hieman jännittävä, sillä ensin junamme oli tunnin myöhässä ja sen jälkeen kaksi lennoista. Ehdimme kuitenkin kaikille jatkolennoille ja ehdimme vielä sopivaan Turkuun menevään bussiinkin. Turussa olimme lauantai aamuyöllä.

Tulee kyllä ikävä Sardiniaa ja erityisesti Bosaa. Kahdessa kuukaudessa siellä olemisesta muodostui arki ja nyt täytyy taas palata erilaiseen arkeen. Tutuistuimme kokoajan enemmän paikallisiin ihmisiin ja vietimme aikaa italialaisten kanssa. Pääsin esimerkiksi aveciksi italialaisiin valmistujaisiin, joka oli todella mukava kokemus. Ihmiset olivat todella mukavia ja juhlissa oli hauskoja ohjelmanumeroita kaikille. Myös kadulla kulkiessa, kahviloissa ja tapahtumissa juttelimme koko ajan enemmän paikallisten kanssa. Huomasimme, että ei kannata kysyä "Parla inglese?", sillä siihen vastataan useimmiten "no". Parempi on sanoa, että ei itse osaa kovin hyvää italiaa, "Non parlo molto bene l'italiano" ja silloin paikalliset saattavat yrittää jutella jotakin englanniksi.

Iida ja minä kävimme esimerkiksi kaksi kertaa viikossa Zumbassa, jota pitää työkaverimme poika. Siellä oli mukavaa nähdä italialaisia nuoria ja aikuisia. Kielimuuri (yllättäen) vaikeutti keskustelua, mutta saimme me aina jonkin verran juteltua muiden kanssa ja tanssiessa oli koko ajan hyvä meininki. Hahaa ja latinotanssitkin alkoivat pikkuhiljaa sujua! Täytyy ehkä mennä kokeilemaan Suomessakin....





Saluti, Sanni ♥

1 kommentti:

  1. Betway Group, parent company of online gambling - BBSJON
    On Friday, Betway 가입 머니 주는 사이트 Group announced that it has taken 야구분석 the global online gambling market by 이스포츠 storm by agreeing to an extension to 바카라오토프로그램 the 슬롯머신 무료 popular betway platform.

    VastaaPoista