torstai 12. toukokuuta 2016

Ruoka & Ravintolat Bosassa


Buonasera!

Nyt, kun ollaan oltu täällä 6 viikkoa, niin aattelin tehä tälläsen ruokapostauksen. Eli mitä italialaiset/sardinialaiset yleensä syövät ja mitä me ollaan täällä syöty :)

Sardinialaiset suosivat yksinkertaista lähiruokaa ja yleisiä raaka-aineita ovat kala, vihannekset, juustot ja leivät. Ruuan kanssa juodaan useimmiten valko- tai punaviiniä ja jälkiruuan kanssa paikallista Malvasia viiniä (valkoviinin kaltaista, mutta todella makeaa).

Työkaverimme kertoi, että hän tekee kotona usein erilaisia pastaruokia. Paikalliset käyttävät ruokaa laittaessaan myös paljon vihanneksia.

Täällä olevista ravintoloista löytyy aina erilaisia pizzoja ja pastoja, sekä usein myös laaja kirjo kalaruokia. Olemme itsekkin käyneet melko monessa ravintolassa täällä. Yleensä ruokalistalta on tullut valittua pizzaa, mutta välillä myös pastaa tai kalaruokia. Pizzat ovat täällä todella hyviä. Aluksi ne tuntuivat tosi "tyhjiltä", sillä Suomessa pizzoissa on paljon enemmän täytteitä. Nyt luulen, että suomipizzat tuntuvat jatkossa aivan liian täyteen ahdetuilta :D



Tässä syötiin oikeasti metrin pituista pizzaa! 

Italialaiset syövät yleensä aamulla jotain pientä makeaa, esim täytetyn croissantin eli cornetton ja cappuccinon. Croissanttien suosion huomaa myös ruokakaupoissa, sillä niitä on ainakin 15 eri vaihtoehtoa. Päivällä heillä on tapana syödä jotain välipalaa ja illalla sitten vasta kunnon ruokaa. Oma ruokarytmimme on kääntynyt vähän samanlaiseksi, sillä erotuksella että päivällä syömme jotain hieman täyttävämpää, kuten munakasta. Meillä on käynyt täällä jo vähän kiusallisen monta kertaa niin, että ollaan yritetty saada ruokaa klo 13-17 aikaan mikä ei ole täällä mahdollista. Juuri eilen taas erehdyimme etsimään ruokapaikkaa klo 15 ja vastaukseksi saimme vain tiukan "no". Joissakin kahviloissa voi olla vielä aamusta jääneitä croissantteja, mutta kunnon ruokaa saa vasta 19 aikaan.
 Tosiaan ainoa ruoka jota päiväsaikaan saa on joko jäätelö tai "panini" eli sämpylä. Onneksi pari isompaa markettia ovat kuitenkin auki myös päiväiväsaikaan.

Kuva suosikkigelattobaarimme jäätelöstä. Ei olla uskallettu enää pahemmin kokeilla muita, koska sieltä saa taivallisen hyvää pistaasijäätelöä ♥



Minä aamiaisella yhdessä Bosan ihanista kahviloista :) 

Pakko sanoa, että meidän ruokavalio täällä on ollut italialaismainen, tosin ei kovin monipuolinen :D
Ollaan syöty enimmäkseen kanaa ja pestopastaa. Toinen ruokavaihtoehto on usein ollut kanasalaatti ja pari kertaa possupihvit ja yllätysyllätys PASTA. Pari kertaa ollaan oltu hurjia ja tehty pussimuussia :D

Meillä ei ole uunia, mutta kyllä pizzanpaisto onnistuu paistinpannullakin :D

Kana-Caesar salaatti :)
Saluti, Sanni ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti