lauantai 7. toukokuuta 2016

Bosan nähtävyydet

Buona sera! 

Tässä postauksessa kerron Bosan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Olemme jo kerinneet käydä niihin jokaiseen tutustumassa. Bosa on tosiaan pieni kaupunki, joten nähtävyyksiäkään ei ole kauhean paljon. Nähtävää ei riitä moneksi päiväksi ellei lähde kaupungin ulkopuolelle. Kyllä täällä silti on vilinää, varsinkin kesällä. Turisteja täällä houkuttelee varmaankin italialainen elämänmeno, värikkäät kadut, upea luonto ja meren läheisyys. 2 km päässä Bosasta oleva Bosa Marina on myös suosittu paikka varsinkin kesällä. Siellä on mukava hiekkaranta, vanha majakka ja vartiotorni. Asutus on keskittynyt rannan läheisyyteen, ja siellä onkin jonkin verran kahviloita, jäätelöbaareja ja ravintoloita, jotka ovat kesällä ihan täynnä. Näin keväällä on ollut hiljaisempaa.

Malaspinan linna

Malaspinan perhe rakennutti Malaspinan linnan Bosaan vuonna 1112. Linna sijaitsee Serravalle-nimisellä kukkulalla (parisataa metriä asunnoltamme). Se rakennettiin suojaamaan kaupunkia. Myöhemmin linnaa laajenettiin ja vuonna 1330 linnalla oli ympärysmittaa 300 metriä sekä 7 tornia. 1500-luvulla linna hylättiin.


Bosan väestö ja kaupunki sijaitsi ensin luultavasti lähempänä Temo-joen suuta 1000-luvulla eKr. Linnan rakentamisen jälkeen väestö muutti lähemmäs linnaa ja hylkäsi merenranta-asutuksen, jotta voisi paremmin suojautua saraseenien hyökkäyksiä ja merirosvoja vastaan.


Tänä päivänä linnalla on vieläkin sen rajamuurit, osa torneista ja kirkko (joka on nykyään omistettu Nostra Signora de Sos Regnos Altosille.) Linnassa kannattaa ehdottomasti vierailla, koska sillä on suuri historiallinen merkitys Bosan kaupungille, ja tietysti linnalta on upeat näkymät Bosaan, Bosa Marinaan, merelle ja Bosaa ympäröiville vuorille. Olemmekin monena päivänä kavunneet jyrkkiä portaita pitkin linnalle ja ihailleet ympäröiviä maisemia.



Museo Casa Deriu

Uras-Chelo rakennus, joka tunnetaan virheellisesti myös nimellä Casa Deriu, on tyypillinen esimerkki 1600-luvun keskiluokan talosta. Rakennuksen kolmesta kerroksesta toinen on selvästi suosituin hienon sisustuksensa ja koristeellisuutensa ansiosta. Ennen vanhaan Bosa oli erittäin moderni kaupunki ja rikkailla ihmisillä oli tapana sisustaa kotinsa modernisti statuksensa mukaan. Toinen kerros pitää sisällään päämakuuhuoneen ja olohuoneet. Makuuhuoneet antavat mahdollisuuden ihastella alkuperäisiä huonekaluja, kuten oliiveista ja kirsikkapuusta tehtyä parkettilattiaa, Mozart-pianoa, tapettia, jugend-tyylinen kattokruunua ja seinämattoja..
Kolmannessa kerroksessa on pysyvä näyttely, tunnetun Bosalaisen maalaajan ja keramistin, Melkiorre Meliksen kunniaksi. Näyttely esittelee suuren määrän taideteoksia käsitellen taiteilijan kokemuksia uralta. Teokset ajalta, jonka taiteilija vietti Afrikassa ovat erittäin kiinnostavia. Myös rooman ajan teokset ja muototaide ovat näyttelyssä suuressa osassa. Näyttely on täydennetty artistin omilla kuvilla ja kirjoituksilla.

744ac99b-4af4-42e5-9cb9-1de5c32e9cb8.jpg



San Pietron kirkko

Noin 2 km päässä Bosan keskustasta sijaitsee San Pietron kirkko. Se on kivinen ja vanha rakennus, joka ei ehkä miellytä silmää kovin paljon mutta se on historiallinen ja näkemisen arvoinen.


Bosan katedraali

Bosan keskustassa pääkadun ja Temo-joen välissä sijaitseva roomalaiskatolinen katedraali rakennettiin 1700-luvulla. Tämä on juuri se kirkko, jonka kellot soivat monta kertaa päivässä, ensimmäisen kerran jo aamuseitsemältä. Katedraali on rokokoo-tyyliä, ja sen marmorialttarin on suunnitellut Emilio Scherer.



Terkkuja!! - Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti